Blog

Niet-overdraagbare Ziekten Voorkomen – De Pandemie Van Deze Tijd


Stel dat je doodsoorzaak nummer één voorkomt met simpele aanpassingen in je levensstijl en voedingspatroon, wat zou je dan doen? Wereldwijd hebben veel mannen, vrouwen en kinderen te maken met niet-overdraagbare ziekten die de oorzaak zijn van 63% van de sterfgevallen. Jij hebt de macht om er iets aan te doen – als je weet waar te beginnen.

Lees meer “Niet-overdraagbare Ziekten Voorkomen – De Pandemie Van Deze Tijd”

Het Blue Zone dieet – Eet zoals de gezondste mensen ter wereld


We weten wat je denkt: wat is het dieet van de blauwe zones en wat moet ik daarmee? Er zijn immers honderden diëten. Het is waar – er zijn er honderden, zo niet duizenden. Het Blue Zone dieet is echter anders. Waarom? Omdat de mensen die in blauwe zones leven statistisch gezien ouder worden en actiever zijn. Wil je er meer over weten?

Lees meer “Het Blue Zone dieet – Eet zoals de gezondste mensen ter wereld”

Wat houdt de levensstijl in de Blauwe Zones in en wat is daarbij de invloed van stress?


Ondanks alle moderne technologie, medische zorg en rijkdom staan ontwikkelde landen niet bekend om hun gezondheid en geluk. Dit is wel het geval in Blauwe Zones. Mensen in die gebieden zijn gelukkig, stressvrij, gezond en leven lang. Onderzoek onthult hoe stress ons algemene welzijn beïnvloedt en hoe je stress in toom houdt.

Lees meer “Wat houdt de levensstijl in de Blauwe Zones in en wat is daarbij de invloed van stress?”

Een compleet overzicht van cannabinoïden


Het woord “cannabinoïde” komt voor in zoveel verschillende contexten dat het onderscheid tussen endocannabinoïden en fytocannabinoïden heel verwarrend kan zijn. Alle cannabinoïden zijn gewoon een diverse verzameling chemische bestanddelen die reageren met cannabinoïde receptoren. Ze zijn zelfs aanwezig bij dieren en bestaan al miljoenen jaren.

Lees meer “Een compleet overzicht van cannabinoïden”

Welke planten, behalve cannabis, bevatten cannabinoïden?


Cannabinoïden zijn verbindingen die diverse biologische reacties veroorzaken. Ondanks de overvloed eraan in cannabis zijn ze niet uniek voor de plant. Dieren bevatten ook cannabinoïden en het is mogelijk ze in een laboratorium te maken. Tevens zitten de stofjes in planten die mensen al eeuwen als huismiddeltje gebruiken.

Lees meer “Welke planten, behalve cannabis, bevatten cannabinoïden?”

Bij gezondheid gaat het om balans – Homeostase uitgelegd


Boven alles is ‘gezond zijn’ de basis voor een lang en gelukkig leven. Vragen we een definitie van een goede gezondheid, dan vinden sommigen dat het gaat om fysiek uithoudingsvermogen of emotionele stabiliteit. Het echte antwoord is niet het een of het ander, maar een volledige balans van diverse systemen in het lichaam.

Lees meer “Bij gezondheid gaat het om balans – Homeostase uitgelegd”

Levensvreugde uitgelegd door zes honderdjarigen uit het Chinese Bama


De ervaren cardioloog dr. John Day was net als vele anderen afhankelijk van medicatie om actief te blijven. Met zijn uitgebreide medische achtergrond wist hij dat zijn lifestyle onhoudbaar was. Vastberaden om een gezonder en natuurlijker leven te leiden, onderzocht hij het fenomeen ouderdom in Bama, een blauwe zone in de Chinese regio Guangxi.

Lees meer “Levensvreugde uitgelegd door zes honderdjarigen uit het Chinese Bama”